Appelvink > 2020 Het was mijn grote wens om de appelvink bij de vogelhut te krijgen. Al in de tweede week zag ik er twee in de buurt van de hut. Daarna geen spoor meer. Sinds 25 mei verschijnen ze meerdere malen per dag om te drinken. Ik zeg "ze" omdat ik een mannetje en een vrouwtje heb gezien. Het is fantastisch als deze enorme vogels ineens voor je neus opduiken. Het is gelukt !

24 juli 2020

Sinds half juli verscheen plotseling een hele familie Appelvink bij de vogelhut. Waarschijnlijk hebben de ouders, die zich hier al vaker lieten zien, hun jongen naar de vijver geleid. Zes of zeven stuks komen meerdere keren per dag om te drinken en te badderen.

31 mei 2020

De Appelvinken lijken regelmatige bezoekers te worden van mijn vogelhut. Een soort waar ik op hoopte. Ik ben dan ook zeer in mijn nopjes. Voor mij tot nu toe de mooiste vogel bij mijn hut. Tijdens de broedperiode waren ze plotseling verdwenen. 

28 maart 2021

Na een afwezigheid van een aantal maanden verschijnen de Appelvinken weer bij de hut. Het lijkt erop dat het een koppel is. Ik hoop dat ze net als vorig jaar een aantal jongen grootbrengen en gedurende die periode de hut blijven bezoeken. Dan gaan we nog mooie momenten beleven.