Fotograferen vanuit mijn vogelhutten

Februari 2021 - Ik geniet van het vogels spotten vanuit mijn vogelhutten. Uren heb ik hierin doorgebracht en is het me geluk om mooie foto's te maken van alle soorten die deze plekken hebben ontdekt. Sommige soorten zijn er dagelijks te zien, anderen komen er per toeval terecht of zijn alleen in bepaalde seizoenen aanwezig. Inmiddels heb ik al honderden foto's op deze website geplaatst. Ik heb er altijd de maand en het jaartal bij vermeld zodat ik ook zie in welk seizoen welke vogelsoorten verschijnen. Sommige soorten zijn zo mooi, zoals bijvoorbeeld de Appelvink, dat ik steeds weer nieuwe foto's plaats die toch net weer even anders zijn. Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik mijn hutten ook zou willen verhuren. Ik begon zo met af en toe eens een dagje maar de vraag werd steeds groter en nu ga ik dat wat frequenter doen. Inmiddels worden de hutten in Mierlo en Sterksel verhuut en de hut in Heeze is in aanbouw.

Als je interesse hebt mail dan naar wil@natuurbeleefsels.nl of laat op deze website een bericht achter.

Mierlo 2020, dit is de eerste vogelhut die ik heb gebouwd. In april 2020 ben ik begonnen met spotten. Deze hut ligt in een gemengd, maar overwegen naaldbosgebied op de grens van Geldrop en Mierlo. Er zijn inmiddels al meer dan 35 soorten waargenomen en er verschijnen dagelijks gemiddeld zo'n 15 soorten. Deze hut is van 1 mei tot 1 oktober te huur op dinsdag, woensdag en donderdag. In de periode van 1 oktober tot 1 april is de hut alle dagen te huur. Het is er altijd een drukte met algemene soorten en ook de eekhoorns laten zich hier dagelijks zien. 

Sterksel 2020, deze comfortabele hut heb ik gebouwd aan de rand van een weiland tegenover een bosrand gelegen. In november 2020 was deze klaar voor gebruik. De hut is goed geïsoleerd, voorzien van verwarming en luxe stoelen. Op het weiland staan 's ochtends vroeg regelmatig reeën en in de bossen scharrelen wilde zwijnen rond. Deze hut telt gemiddeld zo'n 10 vaste soorten per dag. Nu de hut bijna een jaar geopend is blijkt dat augustus en september zeer rustige maanden zijn. In deze periode is de hut niet verhuurd. In oktober starten we weer op.

....... 2021, deze ruime hut biedt plaats aan twee personen. Het bijzondere van deze hut is dat er naar drie kanten gefotografeerd kan worden. Recht vooruit kijk je op de aangelegde vijver. Rechts van de hut komt een luik van waaruit je op een weiland met kikkerpoel kijkt. Het luik links biedt zicht op een grote boomstam waarop prooidieren worden bevestig waar roofvogels zich zullen laten zien. Dit alles is de bedoeling. De tijd zal leren of het zo ook allemaal gaat lukken.