Fotograferen vanuit mijn vogelhutten

Februari 2021 - Ik geniet van het vogels spotten vanuit mijn vogelhutten. Uren heb ik hierin doorgebracht en is het me geluk om mooie foto's te maken van alle soorten die deze plekken hebben ontdekt. Sommige soorten zijn er dagelijks te zien, anderen komen er per toeval terecht of zijn alleen in bepaalde seizoenen aanwezig.

Inmiddels heb ik al honderden foto's op deze website geplaatst. Ik heb er altijd de maand en het jaartal bij vermeld zodat ik ook zie in welk seizoen welke vogelsoorten verschijnen. Sommige soorten zijn zo mooi, zoals bijvoorbeeld de Appelvink, dat ik steeds weer nieuwe foto's plaats die toch net weer even anders zijn.

Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik mijn hutten ook zou willen verhuren. Ik begon zo met af en toe eens een dagje maar de vraag werd steeds groter en nu ga ik dat wat frequenter doen.

Als je interesse hebt mail dan naar wil@natuurbeleefsels.nl of laat op deze website een bericht achter.

Mierlo, dit is de eerste vogelhut die ik heb gebouwd. In april 2020 ben ik begonnen met spotten. Deze hut ligt in een gemengd, maar overwegen naaldbosgebied op de grens van Geldrop en Mierlo. Er zijn inmiddels al meer dan 35 soorten waargenomen en er verschijnen dagelijks gemiddeld zo'n 15 soorten. Deze hut is van 1 mei tot 1 oktober te huur op dinsdag, woensdag en donderdag. In de periode van 1 oktober tot 1 april is de hut alle dagen te huur.

Sterksel, deze comfortabele hut heb ik gebouwd aan de rand van een weiland tegenover een bosrand gelegen. In november 2020 was deze klaar voor gebruik. De hut is goed geïsoleerd, voorzien van verwarming en luxe stoelen. Op het weiland staan 's ochtends vroeg regelmatig reeën en in de bossen scharrelen wilde zwijnen rond. Deze hut telt gemiddeld zo'n 10 vaste soorten per dag. Het is afwachten wat er in het voorjaar aan vogels gaat verschijnen.