Fotograferen vanuit de vogelhutten

Februari 2021 - Het begon met het bezoek aan een vogelhut in juli 2018. Nu, 4 jaar later heb ik er zelf drie. Drie hutten in dezelfde regio maar wel in verschillende biotopen waardoor het aanbod van vogels ook varieert. Bepaalde soorten zijn bij alle drie de hutten te vinden maar daarnaast bepaalt de omgeving welke soort zich nog meer laat zien. Ook spelen de jaargetijden een grote rol. De hutten liggen op rustige plekken dus dat alleen al is genieten. Een dagje vogels kijken en fotograferen in een hut is een geweldige ervaring dus wat let je om eens een van mijn mooie hutten te boeken.

Via de gele button "Boekingsagenda" onder aan deze pagina kun je zien welke dagen de hutten al bezet zijn, aangegeven met een X.

Wil je boeken? Kies dan een datum, stel eventueel vragen en stuur dit in een mail naar: wil@natuurbeleefsels.nl

 

Mierlo 2020, dit is de eerste vogelhut die ik heb gebouwd. In april 2020 ben ik begonnen met spotten. Deze hut ligt in een gemengd, maar overwegen naaldbosgebied op de grens van Geldrop en Mierlo. Er zijn inmiddels al meer dan 35 soorten waargenomen en er verschijnen dagelijks gemiddeld zo'n 15 soorten. Deze hut is van 1 mei tot 1 oktober te huur op dinsdag, woensdag en donderdag. In de periode van 1 oktober tot 1 april is de hut alle dagen te huur. Het is er altijd een drukte met mooie soorten en ook de eekhoorns laten zich hier dagelijks zien. Deze kleine hut biedt plaats aan 2 personen.

De huur bedraagt 50 euro per dag.

Dit bedrag geldt t/m 31-03-2022.

Sterksel 2020, deze comfortabele hut heb ik gebouwd aan de rand van een weiland tegenover een bosrand gelegen. In november 2020 was deze klaar voor gebruik. De hut is goed geïsoleerd, voorzien van verwarming en twee luxe stoelen. Op het weiland staan 's ochtends vroeg regelmatig reeën. Deze hut telt gemiddeld zeker 10 vaste soorten per dag. Daarnaast worden er regelmatig ook minder vaste gasten gezien. Nu de hut bijna een jaar geopend is blijkt dat september, oktober en november zeer rustige maanden zijn met alleen algemene soorten. De Torenvalk, Buizerd en Sperwer zijn altijd in de buurt.

De huur bedraagt 50 euro per dag.

Dit bedrag geldt t/m 31-03-2022.

Heeze 2021, deze ruime hut, goed geïsoleerd en verwarmd, biedt plaats aan twee personen en heeft drie zitplaatsen. Fotograferen kan naar 3 richtingen. Recht vooruit naar aangelegde vijver, rechts richting het weiland met kikkerpoel en achter richting de grote boomstam waarop prooidieren worden bevestigd voor de roofvogels. Hiermee begin ik pas over een tijdje. Ik ben in oktober 2021 gestart met spotten waardoor er enkel standvogels en wintergasten te zien waren. Ik verwacht dat het aantal soorten in het voorjaar flink zal oplopen. De Middelste bonte specht heeft zich al vaak laten zien en zal wel blijven. 

De huur bedraagt 50 euro per dag.

Dit bedrag geldt t/m 31-03-2022.