Vogelhut Mierlo

De hut ligt in een stukje bos, deel uitmakend van een bostuin waar mensen wonen. Daar is overdag soms wel wat bedrijvigheid maar daar storen de vogels zich niet aan.

Het aantal vogelsoorten varieert per seizoen. Bij deze hut verschijnen dagelijks wel een vast aantal vogelsoorten. Dat zijn de Koolmees, Pimpelmees, Vink, Roodborst, Heggenmus, Winterkoning, Grote bonte specht, Merel, Houtduif en Boomklever. Daarnaast verschijnen soorten als Boomkruiper, Goudhaantje, Staartmees, Kuifmees, Zanglijster en Gaai ook bijna dagelijks. In bepaalde periodes laat de Appelvink en zelfs de Goudvink zich herhaaldelijk zien. In het voorjaar zijn de Bonte vliegenvanger, Zwartkop en Tjiftjaf vaste gasten.

Veel jonge vogels weten hun weg te vinden bij de vijver, zeker als het warm weer is. Een koppel Holenduiven broedt in een uilenkast. Eekhoorntjes stelen bijna dagelijks de show en halen leuke kapriolen uit. De hut is te huur en er kan tegen betaling zelfs in een naastgelegen pipowagen worden overnacht zodat je er 's ochtends heel vroeg bij bent.

Hier onder mijn foto's van de vogelsoorten.


Vogelsoorten bij de hut


Foto's zijn mooi om te bekijken maar op filmpjes is vaak het gedrag van de vogels beter te zien en hoor je ze ook fluiten.