Vogelhut Sterksel

De hut ligt aan de achterkant van een boerenschuur en kijkt uit op een weiland en een bosrand. Het is er erg rustig en je hoort er geen autoverkeer. Dit is het eerste jaar dat de hut in gebruik is dus is het afwachten wat er aan soorten zal verschijnen. Het aantal vogelsoorten varieert natuurlijk ook per seizoen. Bij deze hut verschijnen dagelijks wel een vast aantal vogelsoorten. Dat zijn de Koolmees, Pimpelmees, Vink, Roodborst, Heggenmus, Winterkoning, Grote bonte specht, Merel en Huismus. Daarnaast verschijnen soorten als Boomkruiper, Boomklever en Zanglijster ook bijna dagelijks.

Afgelopen winter waren er vaak groepen Kramsvogels, Koperwiek, Zanglijsters en Grote lijsters te zien op het weiland. De eerste voorjaarsvogels die ik gezien heb zijn de Zwarte roodstaart en de Gekraagde roodstaart. Als je 's ochtends vroeg in de hut bent is de kans groot dat er Reeën op het weiland staan.

De hut is te huur en er kan worden bezocht van zonsopgang tot 17.00 uur. Hier onder mijn foto's van de vogelsoorten. Totaal 51 soorten.


Vogelsoorten bij de hut


Foto's zijn mooi om te bekijken maar op filmpjes is vaak het gedrag van de vogels beter te zien en hoor je ze ook fluiten.